lauantai 3. tammikuuta 2015

Mennyt vuosi/alkanut vuosi 2015
   
 Jukka Kinanen: The silence that...; sekatekniikka, 2014


Parahinta alkanutta vuotta 2015 kaikille niille jotka sattuvat tämän tässä näkemään! Lunta sataa hiljalleen.
Nyt kun vuosi on vaihtunut, voin jälleen huomata, että en ole lisännyt blogiin käytännössä mitään. No, sehän ei tietenkään ole ollut tarkoitus vaikka niin on käynyt.
Jos nyt jotain sanoisi, niin alunperin koko blogia on vaivannut linjattomuus, olen kirjoittanut kaikkea vähän ja sekaisin. Joskus ajattelin, että blogi kuvittaisi minua taiteilijana ja tekstien kautta syventäisi kuvien kerrontaa.
Toisinaan mielessäni oli ajatus siitä, että lisäisin blogiin päivän piirustuksen ja voisihan niinkin tehdä, vaan ehkä
ei tulisi tehtyä.Jukka Kinanen: I, Me, My, sekatekniikka, 2014

Mennyt vuosi on ollut kuvan tekemisen kannalta kuitenkin ihan kelvollinen, sellainen keskiverto laiskan tekijän vuosi. Työtä on haitannut kaikenlaiset remonttuihommat ja muut arkielämän jutut. Joskus kyllä ihan suorastaan pelkkä velttous ja saamattomuus. Monet muut asiat ovat olleet hauskempia: kalastus (sain paljon kuhia), Pinterest, syöminen yms. Ei se laiskuus ole sinänsä näkynyt työskentelyssä sinänsä. Näyttelyitä on ollut ihan mukavasti:

Piirtämisen rajoilla, Piirustusluokka, Poriginal-galleria, tammikuu 2014
Piirtämisen rajoilla, Piirustusluokka, Kanneltalo, Helsinki, elokuu 2014
Suomen kuvataidejärjestöjen liiton vuosinäyttely, Imatran taidemuseo, joulukuu 2014


Tämän vuoden näyttelyt alkavat tammikuun puolivälissä taas Piirustusluokan yhteisellä esiintymisellä Helsingin Kaapelitehtaan Drawing 5 Galleryssä. Piirustusluokan kanssa on hienoa esiintyä yhdessä, tunnelma on niin välitöntä ja suvaitsevaista, jokainen saa toteuttaa itseään oman ilmaisunsa puitteissa ja sehän kannustaa työskentelemään.
Jukka Kinanen: Education, sekatekniikka, 2014

Uusi lukukausi on alkamassa, opetukset kutsuvat. Siihen sopii hyvin tämä Imatran taidemuseossa esillä oleva työ. Joskus sitä kaipaa vanhoja liitutauluja, liidun kitinä tuntuisi mukavalta vaikka olisi ihan karseaa korville.
Liitutaululle kirjoittava opettaja on mielestäni varsin paljon persoonallisempi kuin nykydigitekniikkaa käyttävä "opetusteknikko". Opettajien pitäsi pistää enemmän itseään likoon ja liitutaulu olisi siihen hyvä väline, sehän alkaa olla jo tosi eksoottinen.2 kommenttia:

  1. Sopivan tehotonta ja menestyksekästä vuotta sinullekin! Oman blogini laitoin jäähylle jo kauan sitten, kun se alkoi liikaa hallita elämää. Enkä ole katunut kertaakaan.

    VastaaPoista
  2. Positiivista palautetta +++++
    Onks "I Me Mine" Harrison-biisistä?

    VastaaPoista