perjantai 30. tammikuuta 2015

Galleria D5


Piirustusluokallamme on alkanut jälleen uusi näyttelyvuosi. Olemme asettaneet esille Helsingin Kaapelitehtaalle Drawing Gallery D5:teen kymmenenvuotisjuhlanäyttelyymme kokonaisvaltaisen ripustuksen "Grand Slam". Sen on kuratoinnut taidemaalari Inkeri Makkonen ja Inkeri on itsekin mukana näyttelyssämme yhdessä Jari Järnströmin, Maarit Malin-Pötryn, Maaria Märkälän, Timo Partasen, Reijo Purasen ja Veera Sauraman kanssa. Hanne Lindström ei tällä kertaa osallistunut itse näyttelyyn vaan teki meille ansiokkaat kutsukortit ja julisteen.Piirustusluokan rikkaus on sen erilaiset tekijät ja jokaisen oma kädenjälki ja lähtökohdat tekemiseen. Jukka Kinanen: Help, I´m a Rock, puu, liitutaulu, maali, kangas, 2015

Työhön on aina helpompi tarttua kun on jokin päämäärä. Tämä D5 on ollut hyvä sellainen. Ja toinen kannustava tekijä, joka innostaa työskentelemään, on tietysti myönteinen palaute. Imatran Taidemuseon Kuvataidejärjestöjen liiton näyttelystä sitä tuli. Kyllä se kissa kiitoksella voi elää! Kuvainnollinen ilmaisu, sillä enhän oikeasti ole kissa.Jukka Kinanen: Å, puu, liitutaulu, maali, 2015

Teosten nimeäminen on hankala juttu. Tuokin tuossa on "Å", outo nimi mutta yhtä hyvä kuin mikä muu tahansa ja onhan teoskin aika outo vaikka niinhän suurin osa taideteoksista on.
Nämä tässä olevat työt ovat enemmän materiaalien ja muotojen tutkielmia sekä eräällä tapaa myös viittauksia modernismin historiaan. "Å" voisi yhtä hyvin olla vaikka "Malevitsin uni".
"Help, I´m a Rock" puolestaan tuli mieleeni sitä tehdessäni mainiosta Frank Zappa-biisistä Help, I'm a Rock (Suite in Three Movements) eli aika alitajuinen juttu sekin nimi mutta niin se käy.
2 kommenttia:

 1. Tässä positiivista +++ palautetta Jukka-kissalle!
  Nimet iskevät joskus tajuntaan takaa päin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auwöööw Mikko, kiitos palautteesta, se lämmitti! Huomasin vasta nyt eli huhtikuussa

   Poista