torstai 16. tammikuuta 2014

Viimeaikaista taidetyötä

 
 
 
Poriginal-galleria 4.1. - 21.1.2014
 

Kuvan tekeminen on siinä määrin veressä, ettei siitä osaa eikä haluakaan luopua. Kun opetustyössä on jatkuvasti tekemisissä kuvan kanssa, kuvia näkee tavattoman paljon. Niitä näkee näyttelyissä, Pekka Halosen akatemiassa ja niitä näkee Pinterestissä (mikä on loistava työväline ja kuvapankki kaikille kuvista pitäville ihmisille), kuvia nyt vain näkee ja näkeminen innostaa myös tekemiseen.

Viimeaikaisia kuviani on esillä  tällä hetkellä Onnela-ryhmän näyttelyssä Tuusulan taidemuseon Aunelassa ja Piirustusluokka-ryhmän Piirtämisen rajoilla näyttelyssä Porin taidemuseon Poriginal-galleriassa.

Kun palasimme näyttelyhommista Porista, ajoimme Tampereen kautta ja kävimme katsomassa Sara Hildenin taidemuseossa afrikkalaisamerikkalaisen Ellen Gallagherin näyttelyn. Niin kuin kaikki mielenkiintoiset näyttely, niin tämäkin tarjosi kiinnostavaa katseltavaa ja antoi aihetta ajatteluun, se myös innosti itsekin tekemään. Hyvät näyttelyt ovat siemeniä jotka itävät ja muuttuvat kasvaessaan omaksi ilmaisuksi jossa saattaa näkyä enemmän tai vähemmän se alkuperä, mistä tuo siemen on lähtöisin...tulipas sanottua hienosti.

Onhan kaikki taiteellinen ilmaisu jokatapauksessa rakentunut tradition varaan. Yhtälailla historia ja nykyisyys antavat meille vaikutteita jotka sitten parhaimmillaan muuttuvat imitaatioiden sijasta omaksi ilmaisuksi. Täytyy vain toivoa, että omalla kohdalla tavoittaa juuri tuon oman ilmaisun!



 
Kaksi veistosta, 2013
 
 
 

2 kommenttia: