keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Way back to Florence


Nyt kun syksy on pitkällä ja päivät sen kuin pimenee, muisti johtaa kaiholla kaipailemaan viime kevään työskentelyjaksoani Firenzessä. Oli valoisaa, värit kauniita ja ruoka hyvää eikä viinikään ollut hapanta. No, ei siinä mitään, on nytkin mukavaa ja syksyn pimeys on omalla tavalla hienoa vuoden aikaa.

 
Työpöytä
 
Syksyllä on muutenkin hyvä keskittyä töiden tekoon. Olen kai sellainen syksyihminen, ettei tuo pimeyskään niin haittaa. Syksy ikään kuin nielaisee ihmisen sisäänsä mutta siitä huolimatta voisi olla syksyisessä Italiassa juuri ruuan ja viininkin takia.
 

 
Ruokapöytä
 
 
Taiteilijatarvikeliike Zecchi Firenzessä lienee yksi Euroopan parhaista ja monipuolisimmista alan myymälöistä. Henkilökunta osaa asiansa ja neuvoo sekä opastaa asiakkaita antaumuksella. Kauppa tuntuu olevan perheyritys tai sen käsityksen sieltä sain. Kaiken tämän asiantuntemuksen lisäksi hinnatkin ovat taiteilijaystävällisiä jos vertaa vaikka omiin myymälöihimme täällä Suomessa.
 
 


Zecchi, Via dello Studio, 19/r
3 kommenttia:

 1. Vähät samat tunteet täällä syksyisessä Puolassa. Kiitos kirjoituksesta. Terveisin, vanha italialainen tuttusi Leo(-nardo)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Leo, hauskaa kuulla sinusta, mitä teet Puolassa, töitä? Puola ei tosiaan myöskään ole mikään Toscana eikä siellä ole chiantia! t. Jukka

   Poista
 2. Elämä toi minut Puolaan, täällä asun ja työskentelen.

  Tämä ei tosiaan ole mikään Toscana, täällä ei ole Chiantia seutuna, mutta Chianti-viiniä sentään löytyy suht. halvalla kaupasta...

  VastaaPoista