keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Uusi ateljee ja maalauksiaSain viimein kunnostettua työhuoneen vanhaan navettaan. Minulla on nyt vihdoin tarpeeksi tilaa tehdä vähän suurempiakin teoksia ilman tilan ahtautta. Talvella tilaa ei tosin voi käyttää kun jo nytkin kylmä tuntuu niin käsissä kuin jaloissakin. Parasta pitää työhanskat käsissä ja villasukkaa jalassa.


Tässä on maalaukseni "Kronos ( poika auta äitiäsi hädässä)". Olen ottanut maalaukseni lähtökohdaksi antiikin jumaltarustosta tarinan Kronoksesta joka vapautti äitinsä Gaian isänsä Uranoksen ikeen alta. Pojat hei, muistakaa auttaa äitejänne. Tässä on varmaan jotakin kovasti Oidipiaalista mutta hauska tätä oli maalata. Muutenkin nämä mytologiset aiheet tarjoavat hyvän mahdollisuuden käsitellä omaa elämää ja sen peruskysymyksiä kuvan keinoin. Eri asia tietysti on, kuinka paljon joku ulkopuolinen niistä voi sitten ymmärtää, mutta se taitaa muutenkin olla tämän päivän taiteessa ongelma jonka taiteilijat voisisvat mielestäni sovinnolla tunnustaa.
 
 
Maalaisromantiikkaa 1900-luvulta jolloin moni asia oli melko erilailla kuin mitä asiat nyt ovat. Seinät on kalkittu valkoisiksi ja kalkitsemista toistettiin muutaman kesän välein jos sitä ei jaksettu tehdä joka kesä. Kalkki tietysti teki tilat valkoisemmiksi mutta myös desinfioi niitä ja kai sitten tappoi bakteereitakin. Kun navetta oli kalkittu ja lehmät pääsivät, tai paremminkin taas joutuivat, talveksi sisälle, ne nuolivat seiniltä mielellään suolaista kalkkimaalia. Kalkkimaali valmistetaan kalkista, vedestä, suolasta ja sementistä. Oli siinä lehmillä varmaan mukava olla puhtaassa ja valoisammassa navetassa ennen kuin kyllästyivät pitkään ja loputtomaan talveen sillä eihän yksi kalkkimaali nyt sentään kesää tee.

Tässä vielä yksi maalaus ja toisen yksityiskohta: "Odysseus" sekä "Ikaros". Mitenkäs siinä sitten käy, jos lentää liian lähelle aurinkoa tai jos kuulee seireenin kutsun. Tosin tuossa Odysseuksessa on kuvattuna tuo Samothraken Nike veistoksen hahmo ja sillä ei sinänsä kaiketi ole mitään tekemistä itse Odysseuksen ja hänen matkojensa kanssa.
4 kommenttia:

 1. Heippa Jukka !
  Ihania kuvia ja tosi ihana työhuone sinulla. Sitten vain kesällä isoja pintoja !!
  Hanne kertoi facebookissaan että tämä sivusi eivät näy googlessa ? sitä minäkin ihmmettelen ja yritin etsiä - ei ollut. Ovatkohan nämä sivusi niin tuoreet vielä?
  Itse tein oman blogini vuodenvaihteessa- kylläkin sille kotimaiselle - vuodatus.net - ja sivujeni nimi on "astan tekstiilikuvat". Googlessa näkyi omalla nimelläni blogini sivut. Ja näkyviin tulee Googlessa muistakin otsikoista.
  Nyt minua harmittaa kun en laittanut blogia heti blogspottiin, siellä kun on helpommin monia linkitysmahdollisuuksia jne.. verrattuna vuodatukseen ja blogspotissa kaiken saa niin paljon kauniimmin.
  Vielä kerran - älä tuhoa näitä - ovat niin kauniit !
  Uskon että sivuissa on jokin "aikaviive" googleen tulossa.
  Bloggaaminen on jatkossa niin helppoa ja nopeasti sinne saa ajankohtaisetkin jutut - Laita vain ahkerasti facebook-sivuillesi linkkiä.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys! Hieno blogi!!!

  Ei tosiaankaan googlella löytynyt - katso asetuksista, oletko laittanut kohtaan "annetaanko hakukoneiden löytää blogisi" "kyllä"!

  Missä tällainen navetta on? ...kohta täällä parveilee kodittomia lehmiä...

  VastaaPoista
 3. OOOOOH!
  Ihan kuin olisin joskus ollut ko. navetassa?
  Mistähän moinen visio? :)
  Hyvä Jukka ja Jukan blogi!

  VastaaPoista
 4. Todella tunnelmallisen näköinen työhuone. Ja tuosta Odysseuksesta mä tykkään.

  VastaaPoista